Фото ecb.europa.eu

Європейський центробанк (ЄЦБ) у вівторок, 5 липня, представив оновлену купюру номіналом 50 євро. Її запустять в обіг з 4 квітня 2017 року. До того часу банки повинні підготуватися до використання нової купюри, зокрема, налаштувати свої банкомати.

Читайте такожВ Єврозоні вводять нову банкноту номіналом 20 євро

Старі банкноти перебуватимуть в обігу, поки їх не буде повністю вилучено. Мета оновлення - посилити захист банкнот від фальшування, передає «Німецька хвиля».

П'ятірки, десятки і двадцятки ЄЦБ уже оновив та запустив у обіг. Оновлені банконоти номіналом 100 та 200 євро мають ввести в обіг до кінця 2018 року. "Ми вже готуємо наступні номінали банкнот", - сказав член дирекції ЄЦБ Ів Мерш, цитує агентство dpa.

Купюра номіналом 50 євро є найпопулярнішою. Понад вісім мільярдів п'ятдесяток перебувають в обігу. Це близько 45 відсотків усіх євробанкнот.

Як повідомлялося, у травні Рада ЄЦБ вирішила, що банк більше не друкуватиме банкноти номіналом у 500 євро через побоювання, що зловмисники активно використовують їх для відмивання брудних коштів і навіть для фінансування терористичної діяльності.