Ілюстрація REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір диференціювати збори від банків-учасників фонду в залежності від рівня ризику їх діяльності.

Читайте такожФонд гарантування знайшов зловживання в банках-банкрутах на 323 мільярди

Відповідні зміни містяться в проекті рішення виконавчої дирекції фонду «Про затвердження змін до положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

Відео дня

«Регуляторним актом вносяться концептуальні зміни в методику розрахунку ступеня ризику, на підставі якого обчислюється базова річна ставка в національній та іноземній валютах з метою диференціації зборів від банків-учасників фонду залежно від рівня ризику їх діяльності», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно з повідомленням, Фонд гарантування пропонує зробити розмір зборів пропорційним обсягу ризику банку. Оцінка ступеня ризику буде здійснюватися з урахуванням показників ризиків, зокрема достатності капіталу, якості активів, ліквідності.

Фонд зазначає, що протягом місяця буде приймати пропозиції до документа.

Як повідомляв УНІАН, обсяг фінансових ресурсів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 1 липня 2017 року становив 13,195 млрд грн, що на 323 млн грн, або на 2,5% вище за показник на 1 червня.