Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги облігацій Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 plc., випущених "ПриватБанком" для сек'юритизації іпотечних кредитів, повідомило агентство на офіційному сайті.

Згідно з повідомленням, рейтинг облігацій класу B (ISIN XS0285819123) підтверджений на рівні «Bsf», прогноз «Стабільний». Угода включає портфель іпотечних кредитів у доларах США, виданих «ПриватБанком» («B»/прогноз «Стабільний»/«B»).

Також повідомляється, що у жовтні 2011 року банк викупив проблемні активи на суму близько 12 млн дол. з портфеля з метою реструктуризації, що поліпшило показники за пулом кредитів, і на дату платежу в квітні 2013 року прострочені кредити становили 3,2% поточного портфеля. З урахуванням послідовної амортизації облігацій і неамортиваного повністю профінансованого резервного фонду Fitch очікує подальшого збільшення механізму кредитної якості за облігаціями.

Відео дня

Як сказано в повідомленні агентства, рейтинг облігацій залежить від рейтингу дефолту емітента України («B»/прогноз «Стабільний»/«B») і обмежений стелею України («B»). Зниження курсу національної валюти щодо долара США може чинити тиск на угоду, оскільки основна частина позичальників за кредитами в портфелі банку має дохід у національній валюті.

Як повідомляв УНІАН, у липні минулого року агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг облігацій класу "B" емітента Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 plc. на рівні «Bsf», прогноз - «Стабільний». Ця угода включає портфель іпотечних кредитів у доларах США, виданих «ПриватБанком» («B»/прогноз «Стабільний»).

«ПриватБанк» (м. Дніпропетровськ) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком України за обсягом активів.

На 1 квітня 2013 року активи банку становили 174,93 млрд грн, кредити і заборгованість - 121,02 млрд грн, зобов'язання - 155,97 млрд грн, кошти клієнтів - 108,5 млрд грн, власний капітал - 18,96 млрд грн, статутний капітал - 14,9 млрд грн.

У першому кварталі 2013 року банк отримав прибуток у розмірі 624,23 млн грн.

Основними власниками банку є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, що володіють по 33,7991% акцій банку, а також компанія Triantal Investments Ltd (Кіпр, 24,99% акцій банку), власниками якої також є І.Коломойський і Г.Боголюбов (по 50%).