Причина остановки выплаты вкладов не уточняется / Фото УНИАН

Банк "Київська Русь" припинив із 12 вересня здійснювати виплати вкладникам "Старокиївського банку", повідомляється на сайті фінансової установи.

Згідно з повідомленням, банк припинив виплати на вимогу уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів, при цьому причина не уточнюється.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб із 3 вересня почав виплати вкладникам неплатоспроможного «Старокиївського банку» через відділення банку «Київська Русь».

Відео дня

Читайте такожФонд гарантування вкладів почав ліквідацію «Промекономбанку»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб рішенням від 17 червня 2014 року ввів тимчасову адміністрацію в "Старокиївський банк" на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.

За оцінками банку, на 22 травня він накопичив 150,170 млн грн збитків, і обсяг коштів, які можуть бути відшкодовані вкладникам за рахунок коштів фонду, становить 257,627 млн грн, або 86,2% загального обсягу коштів фізосіб у банку.

Довідка УНІАН. «Старокиївський банк» працює на ринку України з 1991 року й входить до групи невеликих фінустанов за розміром активів. На 1 квітня 2014 року його акціонерами були компанії "СВМ Лтд." (21,75%), "Компрайс" (20,85%) і "Комтех" (24,13%), "СК "МД-гарант" (21,07%).