Аналітики спрогнозували, що буде з гривнею / фото УНІАН

Національна валюта минулого тижня тимчасово послабшала до свого семирічного мінімуму, але заспокоєння риторики Росії посприяло посиленню гривні.

Про це йдеться у фінансовому тижневику групи ICU.

Зазначається, що минулого тижня курс гривні переважно слабшав, але на користь національної валюти зіграли менш агресивна риторика Росії та значні інтервенції НБУ з продажу валюти. Але не менш важливим у п'ятницю стало те, що завершення місяця потребувало сплати щомісячних податків.

Відео дня

За словами аналітиків компанії, підвищений попит потребував чималих інтервенцій НБУ, і за 4 дні з резервів було продано 760 млн дол., що є найбільшим обсягом із березня 2020 року – початку розгортання пандемії COVID-19, коли обсяг продажу валюти з резервів перевищив 1 млрд дол. протягом одного тижня.

Читайте такожЗміна курсу: висока інфляція тисне на гривню та підвищує банківські ставки по кредитам і депозитам

"Цього тижня курс гривні й надалі буде дуже залежати від зовнішніх інформаційних потоків. Полегшення риторики та покращення очікувань сприятимуть нормалізації пропозиції і зменшенню дисбалансу між пропозицією та попитом серед клієнтів банків. Найімовірніше, курс гривні вже не поб'є найближчим часом минулотижневий рекорд ослаблення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на вівторок, 1 лютого, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 28,46 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 32 копійки в порівнянні з попереднім показником.