Ілюстрація REUTERS

Міжвідомча робоча група, створена для розробки антикризової підтримки малого і середнього бізнесу, визначила перелік з 35 ініціатив, з яких виділила десять пріоритетних, після чого передасть документ Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читайте такожВ Україні після послаблення карантину відновили роботу 69% ресторанів - OpenDataBot

«Всі ініціативи розділені на чотири головних блоки підтримки українського бізнесу. Це поліпшення доступу до ресурсів, доступ до ринків, дерегулювання та інфраструктура підтримки бізнесу. Половина ініціатив з ТОП-10 належать до дерегуляційного блоку – це найшвидший і найбільш ефективний шлях допомогти бізнесу», - цитує заступника міністра економіки Дмитра Романовича прес-служба міністерства.

Відео дня

На зустрічі міжвідомчої групи також обговорювалися пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства, а також нові законопроекти.

«Доступ до фінансів, доступність кредитування вимагають такого інструменту, як державні портфельні гарантії. Їх запуск можливий після змін до Бюджетного кодексу та бюджету України. Відповідні законопроекти допрацьовуються Міністерством фінансів спільно з профільним комітетом Верховної Ради та Мінекономіки», - цитує Романовича прес-служба міністерства.

Як повідомляв УНІАН, ще в середині березня Кабмін ввів загальнонаціональний карантин для запобігання поширення коронавірусу, який з деякими послабленнями діє і сьогодні. Через це велика частина представників малого та середнього бізнесу  зазнали значних втрат.