Ціна Біткоїна може зрости до рекордної вартості у 2024 році, - експерти Euronews

В останні півроку ціна Біткоїну підвищилась майже в 3 рази та досягла рівня у 73 тисячі доларів, що перевищує історичний максимум 2021 року. Фінансові аналітики прогнозували зростання вартості головної криптовалюти з початку року, коли регулюючий орган SEC затвердив 11 заявок від провідних фондів на спотові ETF на BTC.

Ціна Біткоїна може зрости до рекордної вартості у 2024 році, - експерти Euronews

За даними аналітиків портала Euronews, вже до кінця 2024 року котирування Біткоїна можуть досягти рівня у 88 000 USD за монету.

Оптимістичні настрої також висловлюють інші аналітики:

Відео дня
  • Майк Новограц, CEO Galaxy Digital вважає, що ВТС до кінця року сягне позначки 100 тис. USD. У випадку форс-мажора ціна не впаде нижче 50 тис. USD.
  • Роберт Кійосакі у соціальній мережі висловив думку, що ми можемо побачити наприкінці 2024 року ціну $300 000 за 1 ВТС.

Команда аналітиків фінансового порталу Traders Union прогнозує, що у найближчі місяці ціна Біткоїну збереже висхідну тенденцію, хоча можливо зниження темпів зростання. Згідно прогнозів, ціна BTC сягне рівня $77 800 до кінця 2024 року.

Ціна Біткоїна може зрости до рекордної вартості у 2024 році, - експерти Euronews

Аргументи на користь продовження зростаючого тренду:

1. Зростання попиту від інституціональних інвесторів.

BlackRock, один з найбільших в світі інвестиційних фондів, після рішення SEC за лютий-березень придбав ВТС на 15,5 мільярдів доларів США. Зараз у власності фонду понад  225 000 Біткоїнів.

Розробник програмного забезпечення MicroStrategy зберігає на балансі  приблизно 205 000 BTC вартістю понад 15 мільярдів доларів США та  нарощує  обсяги інвестицій.

Ціна Біткоїна може зрости до рекордної вартості у 2024 році, - експерти Euronews

(За даними порталу https://bitcointreasuries.net/).

2. Ціна ВТС перевищила психологічний рівень попереднього максимуму 2021 року.

Оновлення історичного максимуму на фоні зниження об’ємів пропозиції при збереженні попиту з боку корпоративних гравців стане драйвером зростання ціни активу у найближчі місяці.

3. Наближення  халвінгу.

В квітні 2024 року відбудеться процедура халвінгу, що вдвічі зменшить дохід майнерів у 2 рази. Ця діяльність стане менш вигідною, що негативно вплине на обсяг пропозиції ВТС на крипторинку.

З іншого боку, деякі учасники ринку очікують корекції найближчим часом. Багато експертів вважають, що ринок перегрітий, а після стрімкого зростання завжди спостерігається корекційний відкат. Також треба враховувати, що на ціну Біткоїну негативно впливають дії регулюючих організацій.

У цілому інвестори зберігають оптимістичний настрій, попри корекційні рухи, та очікують подальшого зростання вартості Біткоїна протягом 2024 року.

Висновок. Спираючись на фактори зростання попиту з боку інституціональних інвесторів, зменшення пропозиції, наближення процедури халвінгу та оптимістичного настрою учасників криптовалютного ринку, ціна Біткоїну може досягти рівня 80 тисяч доларів вже на початку літа та и 100 тисяч  до кінця 2024 року. Але приватним інвесторам треба враховувати можливі ризики та дотримуватись принципів управління капіталом, вкладаючи кошти в різні фінансові активи.