Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції нагадав про необхідність щорічно виплачувати мільярди доларів за міжнародними кредитами у відповідь на питання про рекомендації ЮНІСЕФ щодо збільшення допомоги вразливим категоріям населення.

Читайте такожПрем'єр представити програму з підвищення "мінімалки" в Україні – президент

"Уряд прийняв усі рекомендації ЮНІСЕФ, уряд аналізує і, повірте, у них навіть більше кроків, ніж пропонує ЮНІСЕФ, з усією повагою до ЮНІСЕФ. Всі ці програми урядом будуються", - сказав президент.

Відео дня

При цьому він підкреслив необхідність повертати борги міжнародним кредиторам.

"Але ще хочу вам сказати, при всій повазі до всіх - ми багато грошей повинні міжнародним кредиторам, дуже багато. І ми серйозна країна, але ми країна бідна, це треба визнати, що має сплачувати щорічно мільярди доларів за використання цих кредитів. Не ми їх набрали, але ми їх будемо сплачувати, все, що зможемо", - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що враховуються всі рекомендації й, за можливістю, збільшуються зарплати та допомогу українцям.

"Все, що зможемо виплатити нашим пенсіонерам і вже робимо... Будемо всі, де зможемо збільшити заробітну плату та допомогу матерям з дітьми та сім'ям, яким дуже важко, - будемо це робити, але як можемо", - зауважив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, згідно з песимістичним прогнозом Дитячого фонду ЮНІСЕФ, кількість бідних в Україні може зрости на більш ніж 9 мільйонів осіб, з яких майже 2 мільйони дітей.