З'явився новий прогноз щодо курсу долара / фото УНІАН

Долар в Україні до кінця нинішнього року може подорожчати до позначки в 27,4 грн/$ або ж незначно подешевшати.

Про це пише "Обозреватель" із посиланням на думки експертів.

За словами аналітика Roboforex Андрія Гойлова, на поточному тижні долар щодо гривні буде торгуватися в ціновому діапазоні 27,05-27,30.

Відео дня

"Єдина європейська валюта з високою часткою ймовірності зросте до позначки 31,15", - прогнозує він.

Читайте такожЧи чекати в січні на "валютні сюрпризи": експерт дав несподівану відповідь

Аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб припускає, що долар буде коштувати 27,4 грн при купівлі й 27,2 - при продажу. За його прогнозом, незначна девальвація гривні триватиме щонайменше кілька днів.

"На найближчий тиждень ми очікуємо зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку буде торгуватися через тиждень поблизу 27,25 грн. Готівковий долар в банках буде торгуватися по 27,2/27,4 грн", - говорить він.

Сергій Родлер з TeleTrade рекомендує не відчувати надмірного оптимізму: з урахуванням збереження невизначеності на глобальних ринках зростання курсу має продовжитися.

"Очікуємо курс поблизу 27,4 грн/$", - резюмував він.

Курс НБУ на 28 грудня

Національний банк України на вівторок, 28 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 27,23 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 4 копійки в порівнянні з попереднім показником.

Згідно з даними НБУ, офіційний курс гривні до євро на вівторок встановлений на рівні 30,82 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 3 копійки в порівнянні з попереднім показником.