4 лютого 2021 року Рада підтримала законопроект про розблокування великої приватизації / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Державний бюджет отримав 1,4 млрд грн за результатами аукціону з приватизації заводу "Більшовик".

Про це повідомив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Читайте такожЦіна за "Більшовик" адекватна стану об'єкта - голова Фонду держмайна

Відео дня

"Інформую, що гроші за результатами аукціону з приватизації заводу "Більшовик" сьогодні надійшли до бюджету України. Це 1 млрд 429 млн 17 тис.грн. Крім того, інвестор погасить всі борги державного підприємства - понад 500 млн грн", - написав він.

За словами Сенниченка, у 2020-2021 роках за результатами приватизації отримано 8,1 млрд грн, що більше, ніж за сім попередніх років.

Продаж заводу:

  • 4 лютого 2021 року Верховна Рада підтримала поданий урядом законопроект про розблокування великої приватизації в Україні.
  • 25 лютого 2021 року Верховний суд повернув у державну власність Київський завод "Більшовик".
  • 2 вересня 2021 року Кабмін схвалив умови приватизації заводу "Більшовик".
  • 27 жовтня 2021 року Фонд державного майна продав 100% акцій АТ "Перший Київський машинобудівний завод" (колишній завод "Більшовик") в Києві на аукціоні за 1,43 млрд грн. Під час торгів учасниками, яких було троє, було зроблено всього два кроки.
  • Переможцем аукціону стало товариство з обмеженою відповідальністю "Дженерал комерс". За інформацією ЗМІ, ТОВ "Дженерал Комерс" зареєстровано в Києві, статутний капітал становить 4 тис.грн.