Інвестиції у ГМК вже перевищили 34 мільярди гривень / фото ua.depositphotos.com

Інвестиції гірничо-металургійного сектора, однієї з основних галузей економіки України, у першому півріччі перевищили 34 млрд грн

За даними Державної служби статистики, при цьому капітальні вкладення в Україні у цілому в першій половині 2021 року зросли на 4,2% і склали 111,1 млрд грн.

Основні напрямки, у які зараз активно інвестує гірничо-металургійний комплекс України, це підвищення якості продукції та випуск продуктів із вищою доданою вартістю, а також екологічні проекти в рамках декарбонізації та переходу до зеленої металургії.

Відео дня

Найбільшим інвестиційним проектом галузі на даному етапі є будівництво нового прокатного цеху в Маріуполі, який почала у вересні гірничо-металургійна група "Метінвест" на майданчику Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (ММКІ).

За даними компанії, це масштабний проект будівництва з нуля цеху з виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону. Загальний обсяг інвестицій в проект перевищить 1 млрд дол., що є найбільшою інвестицією в нове виробництво за історію незалежності України.

Варто відзначити, що за весь період група "Метінвест" вклала в роботу своїх підприємств 10 млрд дол.