Відповідне розпорядження підписав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів у 2021 році спрямує 480 млн грн на реалізацію проектів регіонального розвитку за програмою "Підтримка регіональної політики України".

Як повідомила прес-служба уряду, відповідне розпорядження підписав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Читайте такожКабмін схвалив збільшення допомоги при народженні дитини

Відео дня

"Підписав наказ про спрямування коштів секторальної підтримки на реалізацію проектів регіонального розвитку. Вже цього року 480 млн грн з державного бюджету буде спрямовано на реалізацію понад 80 проектів регіонального розвитку. Продовжуємо розвивати регіони та будувати сильну державу", - цитує міністра прес-служба.

Зазначається, що на реалізацію проектів з підтримки регіонів за 2021-2023 рр. буде виділено з державного бюджету 744 млн грн.

Стратегія регіонального розвитку: що необхідно знати

Кабінет міністрів затвердив 12 травня 2021 року план заходів на 2021-2023 роки в рамках Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Документ містить 207 заходів і охоплює 34 з 39 напрямків, а також орієнтований на досягнення 17 оперативних цілей стратегії.

Стратегічними цілями регіонального розвитку стали формування згуртованої країни в соціальному, економічному, екологічному, гуманітарному і просторовому рівнях, підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів і розвиток ефективного багаторівневого управління.