Голова Мінфіну розповів про деталі програми реформування митниці / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив план заходів з реформування і розвитку митних органів.

Читайте такожМінфін має намір провести реформу податкової та митниці

Відповідне рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання уряду.

Відео дня

"Це чіткий план заходів, який передбачає поетапний, щоденний звіт митних органів до вересня цього року... Кожен митник отримує чіткі KPI (ключові показники ефективності - УНІАН), за яким ми будемо їх оцінювати", - сказав міністр фінансів України Сергій Марченко в ході брифінгу після засідання уряду.

Він також повідомив про те, що 15 травня відбудеться засідання колегії Митної служби, на якому планується заслухати всіх керівників регіональних митниць про результати їх роботи за останній період часу.

"За результатами роботи колегії будуть відповідні кадрові рішення. Ми будемо проводити такі засідання колегії доти, доки не налагодимо ефективну роботу митниці", - додав міністр фінансів.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову та митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня 2019 року перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов став керівником Державної митної служби, яка офіційно запрацювала в Україні з 8 грудня минулого року.

24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова, а також його заступників Роберта Зелді, Сергія Пєтухова і Дениса Шендрика. Останнім часом робота відомства зазнавала критики через провал з виконання дохідної частини держбюджету.