Ілюстрація REUTERS

Національний банк України дозволив банкам не подавати на паперових носіях фінансову звітність за перше півріччя та 9 місяців 2020 року за умови її розміщення на веб-сайті банку.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Читайте такожНБУ надав рефінансування чотирьом банкам

Відео дня

«Таке рішення обумовлено продовженням карантину та обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19», - йдеться в повідомленні.

Що зміниться

Також Нацбанк дозволив відповідальним особам банківських груп не подавати на паперових носіях проміжну консолідовану звітність банківської групи та проміжну субконсолідовану звітність підгруп банківської групи за II та III квартали 2020 за умови її розміщення на власних веб-сайтах до 31 серпня і до 30 листопада 2020 відповідно.

Хронологія подій

  • Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня прийняла закон про пом'якшення вимог податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавирусної інфекції, який також тимчасово звільняє від штрафних санкцій позичальників за споживчими кредитами.
  • 19 березня 2020 року Національний банк України рекомендував банкам застосовувати пільговий режим обслуговування на період карантинних заходів по всіх кредитах, які на вечір 7 березня працювали та обслуговувалися.
  • У квітні 2020 року Нацбанк надав банкам та відповідальним особам банківських груп додатковий час для затвердження та оприлюднення фінансової звітності з метою підтримки банківської системи на час карантину та обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусу COVID-19.