Ілюстрація REUTERS

Американський Сенат схвалив законопроект про виділення додаткових 484 мільярдів доларів на допомогу малому бізнесу і лікарням у рамках зусиль Конгресу з подолання історичної кризи в економіці, охороні здоров'я, викликаної епідемією коронавірусу.

Читайте такожЛюдство може зіткнутися з голодом "біблійних масштабів" через пандемію - ООН (фото, відео)

Президент США Дональд Трамп через Твіттер підтримав законопроект, що передбачає поповнення фондів для деяких елементів найбільшого пакету антикризової допомоги в американській історії об'ємом 2 трильйони доларів, прийнятого в березні, пише "Голос Америки".

Відео дня

«Я закликаю Сенат і Палату представників прийняти Закон про зміцнення Програми захисту виплати зарплат та охорони здоров'я з додатковим фінансуванням (цієї програми — ред.), лікарень і тестування. Після того, як я підпишу цей законопроект, ми почнемо обговорювати таку законодавчу ініціативу з фіскальними пільгами», – написав Трамп перед голосуванням у вівторок.

Лідер демократичної більшості в Палаті представників Стені Хоєр заявив журналістам у вівторок, що конгресменів попросили повернутися до Вашингтона до 10 ранку в четвер для прийняття законопроекту. Після цього Трамп зможе підписати документ, надавши йому силу закону.

Більша частина додаткового фінансування призначена для малого бізнесу, який втратив можливість отримати антикризові кошти, які виділялися раніше.

Хоєр зазначив, що додаткові гроші в обсязі 320 мільярдів доларів, що виділяються на Програму захисту виплати зарплат, включають допомогу, орієнтовану на підприємства, що належать жінкам і представникам меншин, а також приватним особам, які не мають доступу до банків.

В рамках цієї програми, якщо компанія використовує цю допомогу для оплати праці працівників у найближчі два місяці, то уряд бере на себе відповідальність за ці витрати й компанії не доведеться повертати ці гроші.