Сьогодні "Мрія" доставила до України ще один медичний вантаж / Ілюстрація REUTERS

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляє, що до кінця місяця в Україну має прибути ще один вантаж з медичним обладнанням з Китаю.

Читайте такожУкраїнський гігант “Мрія” перевіз до Польщі рекордний медичний вантаж - за посадкою спостерігали онлайн тисячі людей (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні під час брифінгу в аеропорту "Антонов" (смт Гостомель) після прибуття літака Ан-225 "Мрія" з благодійним медичним вантажем із КНР.

Відео дня

За його словами, з Китаєм є домовленість про постачання у відносно короткий термін партії медичного вантажу загальною вартістю приблизно в півмільярда гривень.

"Два літаки цієї партії вже прибули в Україну: перший - "Антей", другий - "Мрія"... Третій літак, ми очікуємо, прибуде приблизно до кінця цього місяця. Основний вантаж - костюми - прибули саме сьогодні", - сказав він.

Коболєв також висловив сподівання, що за допомогою Міністерства охорони здоров’я вдасться ефективно та швидко розвести цей вантаж по країні в ті лікарні, які визначить відомство.

Він уточнив, що всього загальна партія виробів включає в себе 500 тисяч захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентген-апаратів, 50 портативних УЗД-пристроїв та 50 тисяч респіраторних масок. Зокрема, ціна одного костюма становить 15 доларів.

"Це те, що було всього придбано в Китайській Народній Республіці, і сьогодні левова частина цього вантажу прибула українським літаком "Мрія", - додав Коболєв.

Нагадаємо, до аеропорту "Антонов" (смт Гостомель) сьогодні прибув найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" з благодійним медичним вантажем із КНР у понад 100 тонн.

Читайте також: