Ілюстрація REUTERS

До аеропорту "Антонов" (смт Гостомель) прибув найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" з благодійним медичним вантажем із КНР у понад 100 тонн.

Читайте такожУкраїнська "Мрія" допомагає в боротьбі з COVID-19: доставила до Німеччини медичний вантаж з Китаю (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, пряма трансляція прибуття літака відбувалася на сторінці "Нафтогазу" в Youtube.

Під час трансляції повідомлялося, що йдеться про медичне обладнання та засоби захисту для передачі медичним закладам України з метою подолання пандемії COVID-19.

На борту літака - близько 111,5 тонн вантажу.

Також було зауважено, що літак зустрічали, зокрема заступник керівника Офісу президента України Юлія Соколовська, заступники міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова і Віктор Ляшко, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, а також заступник директора авіакомпанії "Авіалінії Антонова" Віталій Шость.

*** Група "Нафтогаз" за підтримки Офісу президента України та Міністерства охорони здоров'я України закупила благодійний медичний вантаж з КНР. Йдеться про 500 тис. захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентген-апаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв.

Нагадаємо, до операцій з перевезення медичних засобів з Китаю до різних країн світу Ан-225 долучився 11 квітня цього року. До теперішнього часу «Мрія» вже виконала рейси до Польщі, Франції, Німеччини, Канади, України.