Країни Великої сімки виділили Україні солідну суму грошей \ фото REUTERS

Країни Великої сімки (G7) погодилися виділити Україні короткотермінову фінансову допомогу на суму $19,8 млрд.

Про це йдеться в підсумковому комюніке міністрів фінансів США, Канади, Японії, Німеччини, Франції, Італії та Великобританії, повідомляє bloomberg. Зазначається, що гроші підуть на допомогу Україні задовольнити її невідкладні фінансові потреби.

"... Ми мобілізували $19,8 млрд для підтримки бюджету... щоб допомогти Україні закрити дефіцит фінансування і продовжити забезпечувати надання основних послуг українському народу", - наголошується в тексті.

Відео дня

"Ми повинні гарантувати здатність України захищати себе, тому ми тут займаємося збором коштів для забезпечення ліквідності українського уряду", - прокоментував рішення міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер.

Він зазначив, що світ повинен "підтримати Україну в цей вирішальний історичний момент". Він уточнив, що грошові кошти включають $7,5 млрд від США, решта - гроші Євросоюзу, додавши, що "уряд України не повинен турбуватися про фінансування своїх державних потреб" в найближчі місяці. 

"Я думаю, що це дуже хороший сигнал про те, що країни G7 стоять пліч - о-пліч з Україною, тому що вони захищають не тільки себе, але і наші цінності", - сказав Лінднер.

"Ми готові спостерігати за ситуацією, але я думаю, що на даний момент ми досягли дуже важливого прогресу в забезпеченні ліквідності України", - зазначив німецький міністр.

"Ми продовжимо підтримувати Україну протягом усієї цієї війни і після неї і готові зробити більше за необхідності", - йдеться у заяві G7.

Нагадаємо, що уряд України раніше заявив, що країні необхідно короткострокове фінансування в розмірі від $4 до $5 млрд на місяць, а в довгостроковій перспективі їй буде потрібна стратегія відновлення, аналогічна плану Маршалла для Європи після Другої світової війни.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня Сенат США підтримав пакет допомоги Україні в розмірі $40 млрд.

Вас також можуть зацікавити новини: