"Приватбанк" видав бізнесу більше тисячі "доступних кредитів" / REUTERS

Найбільший банк України "ПриватБанк" з початку дії програми "доступні кредити 5-7-9%" видав представникам малого бізнесу понад 1 тисячі доступних кредитів.

Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на керівника дирекції малого та середнього бізнесу (МСБ) Євгена Заграєва.

"У рамках програми доступного кредитування "ПриватБанк" видав українському малому бізнесу і підприємцям понад 1000 кредитів "5-7-9%", - наводяться в повідомленні слова Заграєва.

Відео дня

За його словами, фактично "ПриватБанк" видає кожен четвертий кредит за даною програмою.

На що використовували кредити

Як зазначив Заграєв, понад 60% наданих в рамках програми кредитів спрямовуються на фінансування діючого бізнесу і капітальні інвестиції, третина - на рефінансування раніше отриманих позик.

"Середня сума наданого "ПриватБанком" фінансування в рамках програми "5-7-9%" становить близько 700 тис.грн, що особливо важливо для підтримки мікробізнесу та підприємництва, яке сьогодні є одним з драйвером розвитку економіки країни", - цитує Заграєва прес-служба.

Що цьому передувало

  • За даними Міністерства фінансів, всього станом на 29 вересня українські банки за програмою "доступні кредити 5-7-9%" видали 3805 кредитів на загальну суму 9,062 мільярда гривень.
  • 3 лютого уряд України оголосив старт програми" доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал цього року в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які видаються представникам малого і мікробізнесу в рамках програми "5-7-9", пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямками використання коштів і максимальної суми кредиту.