Фото УНІАН

Кредитори Argentem Creek Partners ("ACP") та Innovatus Capital Partners ("Innovatus") ініціювали справу про банкрутство Olimpex Coupe International, дочірньої компанії GNT Group, яка управляє зерновим терміналом в Одесі, повідомляє Borg.expert.

Рішення про звернення до суду із позовом про банкрутство наразі є єдиним способом для кредиторів зберегти активи від розмивання та непрозорих дій колишніх власників Сергія Грози та Володимира Науменка, які без відома кредиторів утилізували майно у заставі - майже 400 000 т зерна та насіння соняшнику, вартістю приблизно 130 мільйонів доларів США.

Коментуючи ініціативу щодо банкрутства, Ана Фірмато, керуючий директор Innovatus, зазначила:

Відео дня

"Ми визнаємо стратегічну важливість виходу зерна з Одеського порту для глобальної продовольчої безпеки. Innovatus залишає в силі свої зобов'язання інвестувати в Україну та підтримувати її економіку. Процедура банкрутства саме цієї організації є необхідним юридичним кроком для реструктуризації групи заради її прибутковості, прозорості, дотримання податкового законодавства та належного корпоративного управління".

Джон Паттон, регіональний топ-менеджер ACP, додав:

"Буде призначений арбітражний керуючий, якому буде доручено забезпечити відсутність збоїв у роботі терміналу. Ця комплексна реорганізація є найкращим способом захисту робочих місць та операційної роботи терміналу, адже він відіграє важливу роль у Чорноморській зерновій ініціативі. Успіх зернового коридору має вирішальне значення для народу України та міжнародної продовольчої безпеки".

Innovatus та ACP мають давню історію інвестування в Україну. Обидві компанії прагнуть забезпечити належне управління цим зерновим терміналом відповідно до українських та міжнародних стандартів.