Курс гривні до долара 7 серпня зберіг свої позиції, залишившись на тому ж рівні - 37,55 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні до кінця поточного тижня (13 серпня) перебуватиме у діапазоні 37,1 - 37,5 грн/дол. Як прогнозує директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, у зазначений період на ринку буде спостерігатися тенденція до повільного тяжіння курсу долара до офіційного, передає 24 канал.

"Це дає привід прогнозувати поступове зниження попиту на іноземну валюту і корекцію готівкового курсу. На мій погляд, на цьому тижні відновиться тренд на плавне зниження вартості готівкового долара. А курс в найближчі сім днів буде перебувати в діапазоні 37,1 - 37,5 гривні", - зазначила вона.

За словами банкіра, перехідна дата і масові виплати зарплат підживили попит на іноземну валюту та спровокували невелике подорожчання долара минулого тижня.

Відео дня

"Отже, курс більшу частину минулого тижня утримувався в діапазоні 37,3 - 37,45 гривні", - додала Золотько.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 7 серпня

Нагадаємо, у банківських обмінниках готівковий курс гривні до долара 7 серпня зберіг свої позиції, залишившись на тому ж рівні - 37,55 грн/дол. Щодо євро курс гривні просів на 5 копійок і становив 41,55 грн/євро.

А готівковий курс гривні до євро у "ПриватБанку" 7 серпня ослаб на 5 копійок, - до 41,5 грн за євро. Продати європейську валюту в банку можна було трохи вигідніше - за курсом 40,5 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: