Курс гривні до долара 17 жовтня ослаб на 3 копійки - до 38,20 грн за долар / фото УНІАН

Курс долара в Україні поточного тижня до 22 жовтня перебуватиме у діапазоні 37,80 - 38,20 грн/дол.

Як прогнозує директорка департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, вартість долара буде потроху рухатися до позначок, які були на початку керованої гнучкості курсу, передає 24 Канал.

"На мій погляд, готівковий курс продажу долара відчуватиме тиск з боку загального скорочення попиту і конкуренції з безготівковими каналами придбання валюти населенням", - зазначила експертка.

Відео дня

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 17 жовтня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках курс гривні до долара 17 жовтня ослаб на 3 копійки - до 38,20 грн за долар в середньому по банках. Щодо євро середній курс гривні зміцнився на 5 копійок і склав 40,55 грн за євро.

А курс долара у "ПриватБанку" 17 жовтня подорожчав на 5 копійок - до 37,85 грн за долар. Курс готівкового євро у фінустанові при цьому не змінився і склав 40,50 грн за євро.

Курс долара в Україні - прогноз

Нагадаємо, у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU відзначали, що інтервенції НБУ з продажу валюти після скасування фіксованого курсу сприяли зміцненню гривні і знизили нервозність. Надалі регулятор може дозволити національній валюті дещо ослабнути, скоротивши свою присутність на ринку.

Вас також можуть зацікавити новини: