Банкір спрогнозувала, яким буде долар до кінця тижня / фото REUTERS

Курс долара в Україні на готівковому ринку до кінця поточного тижня (5 березня) буде утримуватися в діапазоні 39,2 - 40 грн/дол.

Такий прогноз зробила директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько, не виключивши, що учасники готівкового валютного ринку спробують ще раз змінити панівні на ринку тенденції з початку січня, передає 24 канал.

На її думку, учасники ринку будуть використовувати перехідну дату і посилення виплат зарплат українцям, але шанси у них невисокі.

Відео дня

Як зазначила експерт, тривалий тренд щодо зниження курсу долара знижує попит на готівкову валюту з боку населення. Крім того, споживчий попит в Україні поступово оживає, що відволікає частину гривневої ліквідності від валютного ринку, додала Золотько.

Курс долара в Україні - інші прогнози

Директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко спрогнозував, що кінець лютого і початок березня ознаменуються збереженням "курсової рівноваги" в Україні. За прогнозами, готівковий курс долара продовжить утримуватися на рівні в 39,5 - 40,5 грн/долл.

Економіст Данило Монін впевнений, що курс долара в Україні навесні 2023 року навряд чи продемонструє якісь сильні коливання: курс може почати стрімко зростати, тільки якщо будуть затримки з надходженнями фінансування.