Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / фото УНІАН

Кабінет міністрів України не обговорює з керівництвом Національного банку України питання послаблення курсу гривні та стимулювання інфляції.

Про це під час робочого візиту на Крюківський вагонобудівний завод заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожГроші ЄС не вплинуть на курс долара – Шмигаль

Відео дня

«Такі питання з Центробанком не обговорюються. Національний банк веде власну монетарну, грошову політику. Його основні цілі відповідно до Конституції та закону – збереження стабільності грошової одиниці, стабільності фінансової системи, цінової стабільності в державі», - сказав він.

За його словами, Кабмін не планує таким шляхом стимулювати розвиток промисловості.

«Природно, нас цікавить розвиток промисловості, нас цікавлять інвестиції в промисловість, тому ми тут, на цьому підприємстві, але це не предмет для дискусії про додаткову або особливу емісію, це не предмет для того, що курс має бути штучно завищений або занижений. У нас курс регулюється ринком», - додав він.

Хронологія подій

  • 23 липня 2020 року було підписано Меморандум та Кредитну угоду з Єврокомісією в рамках робочого візиту до Брюсселя прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.
  • За словами Шмигаля, 1,2 млрд євро для України — це найбільший транш Єврокомісії в рамках "виключної" програми макрофінансової допомоги, яка передбачена для 10 країн і спрямована на подолання негативних наслідків пандемії.
  • В ході візиту в Брюссель Шмигаль окремо підкреслив, що Кабінет міністрів не планує вести діалог з Національним банком України на предмет додаткової емісії національної валюти.
  • Того ж дня, 23 липня 2020 року, в ході візиту до Брюсселя прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що отримання Україною макрофінансової допомоги Євросоюзу у розмірі 1,2 млрд євро жодним чином не вплине на курс долара.