Що буде з курсом валют в Україні - прогноз експерта / фото ua.depositphotos.com

Наступного тижня ситуація на готівковому ринку збережеться досить стабільна і прогнозована. Коридор допустимих коливань буде на рівні 37-37,5 грн/долар та 40,7-42 грн /євро.  Про це розповів у коментарі УНІАН начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий.

За його словами, спред (різниця між курсом покупки та продажу) залишиться на рівні 0,15-0,25 грн. Але обмінники інколи розширюють його до 1 грн і навіть більше.

Крім того, на думку Лєсового, баланс між попитом і пропозицією буде збережено.

Відео дня

Експерт підкреслив, що надалі готівковий валютний курс залежатиме як від зовнішньої, так і внутрішньої ситуації в економіці.

"Так, наприклад, експорт сільгосппродукції щомісяця приносив прибуток у розмірі близько 600 млн доларів. Її експорт у січні-червні 2023 року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшився на 16% і склав 11,8 млрд доларів; частка агроекспорту в загальному експорті України у першому півріччі 2023 року складає 61%. Тому важливим для ситуації на валютному ринку стане якомога швидше ухвалення рішення про нові маршрути експорту, про його безпеку, про захист української інфраструктури від ворожих терористичних атак", – зазначив Лєсовий.

Крім того, за його словами, дуже важливим для валютного ринку є системний розвиток економіки, розмір макрофінансової допомоги та її своєчасне отримання.

"І наразі можна констатувати, що загальна кон’юнктура ринку є досить позитивною, що унеможливлює будь-які кризові явища", – наголосив експерт.

Курс валют у "Приватбанку" сьогодні

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 серпня, курс євро у "ПриватБанку" складає 41,40 грн за євро. Продати європейську валюту в банку можна за курсом 40,40 гривень.

Курс готівкового долара у "ПриватБанку" також залишився без змін - 37,30 грн за долар. Продати валюту можна за курсом 36,70 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: