У США можуть закінчитися гроші для оплати своїх рахунків / фото REUTERS

Фінансові резерви Міністерства фінансів США 2 червня ледь перевищуватимуть 30 мільярдів доларів, а до 9 червня вичерпаються зовсім.

Як повідомляє видання MarketWatch, економісти Goldman Sachs Алек Філіпс та Тім Крупари оптимістично оцінюють імовірність укладання угоди щодо підвищення ліміту на державні запозичення вже у п'ятницю чи суботу.

"Імовірність повноцінної угоди, яка передбачає довгострокове підвищення стелі держборгу, оцінюється експертами Goldman у 80%, шанси на короткострокове рішення - у 10%, і ще 10% є ймовірністю, що Конгрес не зможе домовитися з Білим домом вчасно", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Дефолт США - що відомо

Як повідомляв УНІАН, зараз США мають кредитний рейтинг на рівні АА+ зі стабільним прогнозом. Він означає, що ймовірність дефолту країни за державним боргом найближчим часом дуже низька, але існують довгострокові ризики - зокрема великий розмір держборгу країни з першою економікою світу на рівні 31,4 трильйона доларів.

Тим часом, агентство Fitch Ratings помістило довгостроковий рейтинг дефолту США в іноземній валюті на рівні "ААА" у список Rating Watch "негативний". Fitch може знизити суверенний рейтинг дефолту емітента до рівня обмеженого дефолту (RD), якщо Конгрес не підвищить або не призупинить ліміт державного боргу.

16 травня міністр фінансів США Джанет Йеллен заявляла, що в Сполучених Штатів можуть закінчитися гроші для оплати своїх рахунків до 1 червня, якщо Конгрес не підніме або не призупинить ліміт боргу.

Вас також можуть зацікавити новини: