В МОЗ розповіли про ситуацію з надбавками медикам за березень / фото: УНІАН

Станом на 8 травня надбавки у 300% окладу для медиків, які лікували хворих на коронавірус, в повному обсязі виплачено лише у Полтавській області.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, який сьогодні перебуває в Полтаві.

Читайте такожВідсьогодні карантин в Україні послаблено

Відео дня

"Ми отримали інформацію станом на 8 травня щодо сплати надбавок за березень. Вони невтішні, я буду доповідати прем'єр-міністру і президенту, особливо по окремих областях.

Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі – це Полтавська. В середньому вони сплатили кожному медичному працівнику, який працював з COVID-19, близько 21 тисячі гривень. Це саме ті 300%, які вони повинні були сплатити», - зазначив Степанов.

«По решті будемо розбиратися, і я впевнений, що ми доведемо це до кінця, і всі медичні працівники отримають належну їм заробітну плату разом з надбавками", - підсумував він.

Нагадаємо, 24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

Читайте також: