Право виходу на пенсію жінкам після 50 років не продовжили / фото УНІАН

Верховна Рада України підтримала пропозиції екс-президента Петра Порошенка і відхилила прийнятий в 2015 році закон про вдосконалення пенсійного забезпечення, який передбачає продовження до 1 січня 2022 року право виходу на пенсію жінок після досягнення ними п'ятдесятирічного віку.

Читайте такожУ травні українці отримають проіндексовані пенсії: деталі

За прийняття пропозицій екс-президента від 31 січня 2015 року до закону про внесення змін до закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо удосконалення пенсійного забезпечення №0972 проголосували 264 депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Відео дня

Як повідомила народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, представляючи відповідний висновок комітету, прийнятий закон про вдосконалення пенсійного забезпечення передбачає продовження до 1 січня 2022 року права виходу на пенсію жінок після досягнення п'ятдесятирічного віку, тоді як президент України у 2014-2019 рр. пропонував цей пункт виключити, враховуючи дефіцит Пенсійного фонду, але Рада попереднього скликання не ухвалила рішення щодо підтримки цієї пропозиції екс-президента.

За словами Третьякової, на сьогодні, за розрахунками Мінсоцполітики та Пенсійного фонду, необхідно від 12 до 34 млрд грн в рік на реалізацію цієї норми.

У цьому зв'язку профільний комітет рекомендував Раді відхилити цей закон.

Як повідомляв УНІАН, 14 січня 2015 року Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо удосконалення пенсійного забезпечення, проте він так і не був підписаний президентом України Порошенко і був повернутий в комітет з президентськими пропозиціями до цього документа.