фото Метінвест

Податкові органи не підтверджують наявність будь-якого податкового боргу у групи "Метінвест", який, як відзначають в компанії, нібито слугував підставою для правоохоронних органів провести обшуки на деяких її підприємствах.

Про це повідомляється в офіційній заяві компанії.

"Повідомлення про факти заниження податкових зобов'язань підприємствами групи "Метінвест", які нібито мали місце, не відповідають дійсності. Податкові органи не підтверджують наявність будь-якого податкового боргу у групи і, більш того, офіційно надали інформацію про його відсутність", - заявили в "Метінвесті".

Відео дня

Крім того, згідно із заявою, компанії також не була надана інформація про підстави для твердження, що існує якась недоплата податків у сумі 18 млрд грн. Тільки в 2021 році група перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків і зборів, що в 2,4 рази більше, ніж у 2020 році.

У компанії підкреслили, що "Метінвест" сумлінно виплачує всі податкові відрахування і діє суто в рамках українського законодавства

Як повідомляв УНІАН, за даними "Метінвесту", вчора, 1 лютого, правоохоронці почали проводити обшуки на гірничо-збагачувальних підприємствах групи в Кривому Розі через нібито податкові порушення.

"Метінвест" є одним з найбільших платників податків в Україні. За підсумками 2021 року "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств заплатив рекордні 52,7 млрд грн. Ця сума майже еквівалентна двом мільярдам доларів кредитної допомоги, яку надавав Україні Міжнародний валютний фонд.