Світовий банк призупинив публікацію рейтингу Doing Business через порушення / REUTERS

Світовий банк призупиняє публікацію рейтингу Doing Business через низку порушень, виявлених у цих звітах.

Про це йдеться в заяві Світового банку.

"Було виявлено низку порушень, що стосуються змін даних у звітах Doing Business 2018 і Doing Business 2020, опублікованих у жовтні 2017 і 2019 років. Зміни в даних не відповідали методології формування рейтингу Doing Business", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим банк проведе незалежний аудит процесу збирання та аналізу даних для рейтингу. У разі виявлення помилок, дані щодо конкретних країн буде виправлено.

"Публікація звітів Doing Business буде призупинена на час проведення аудиту", - йдеться в заяві.

Читайте такожРейтинг Doing Business-2020. Досягнення і проколи України

Рейтинг Doing Business: новини

  • Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, яке оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків та ін.
  • У 2019 році Україна піднялася на сім пунктів у рейтингу Doing Business 2020 і посіла 64 місце серед 190 країн світу.
  • Президент України Володимир Зеленський поставив завдання перед урядом до кінця 2019 року розробити план заходів щодо зростання позицій України в рейтингу Doing Business.
  • У травні цього року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів ставить завдання поліпшити позицію України в рейтингу Світового банку Doing Business і увійти в ТОП-30 серед 190 країн.
  • У липні Мінекономіки заявило, що Україна може поліпшити свої позиції й піднятися на 10-20 сходинок в рейтингу Doing Business 2021.