Путін почав готувати росіян до проблем в економіці / фото УНІАН

Член ради Національного банку України Василь Фурман заявив, що російський президент Володимир Путін визнав вплив антиросійських санкцій на економіку країни. Уже скоро ситуація в Росії стане критичною. 

"Ми не знаємо точних цифр, але розуміємо, що навіть ті цифри, які офіційно показує влада Росії, вони дуже оптимістичні. Однак президент Путін нещодавно заявив про те, що в середньостроковій перспективі "нам буде складно", тобто вони вже готують суспільство, що реально так і буде", – пояснив він в ефірі телеканалу "FREEДОМ".

Він нагадав, що голова МВФ Крісталіна Георгієва підтвердила, що запроваджені проти РФ обмеження в середньостроковій перспективі матимуть руйнівні наслідки для економіки країни-агресорки. Водночас, за його словами, якщо Захід задіє "повний блок" санкцій, ситуація для російської економіки буде критичною.

Відео дня

Член ради НБУ додав, що під "повним блоком" маються на увазі як старі, так і нові санкції. 

"Наприклад, старих санкцій багато, але тут важливий контроль за виконаннями обмежень. Тому що Росія сьогодні намагається максимально обходити цей контроль, переймаючи досвід Ірану, використовуючи дружні країни і паралельний імпорт. Тому партнери сьогодні так стурбовані питанням контролю. Але якщо ми говоримо, що хочемо перемогти в цій війні, тоді необхідні ще більш жорсткі санкції. Важливо, щоб ринки були максимально обмежені в усьому для них, і тоді ситуація у них буде ситуація точно непроста", – резюмував Фурман.

Санкції проти РФ

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну світові країни почали накладати на РФ санкційні обмеження. Наразі схвалено вже 10 пакетів санкцій ЄС проти Росії. До нього, зокрема, 29 березня приєдналася Швейцарія

Над санкціями проти РФ працює і Україна. 1 квітня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію нові санкції. Вони стосуються також російського Мінфіну та Ради Федерації. 

Вас також можуть зацікавити новини: