Шмигаль розповів, на яку суму завдано збитків інфраструктурі України \ фото УНІАН

Інфраструктурні збитки, яких Україна зазнала від російської агресії, сягнули $104 млрд.

Про це повідомила прес-служба уряду з посиланням на виступ прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на британсько-українському інфраструктурному саміті.

"За словами прем’єр-міністра, вже зараз сума інфраструктурних збитків сягнула $104 млрд. Внаслідок обстрілів російської армії зруйновано або пошкоджено щонайменше 45 млн кв м житла, 656 лікарень, понад 1200 навчальних закладів, майже 25 тис. км доріг, 300 мостів, 12 аеропортів", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними голови уряду, Кабінет міністрів, міжнародні експерти та Європейська комісія оцінюють загальну вартість відбудови у 500-600 млрд євро.

Шмигаль вказав на те, що Україна вже почала відновлення постачання електрики, газу та води, відбудову доріг, мостів і житла на звільнених територіях.

На саміті прем’єр-міністр повідомив, що наступного місяця Кабмін представить План відновлення України. Він висловив переконання, що Велика Британія захоче долучитися до цієї відбудови.

Збитки від російського вторгнення в Україну оцінюють у сотні мільярдів доларів, порахувати їх точно наразі неможливо, оскільки російська агресія і руйнування, які вона завдає, не припиняються.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів веде перемовини і планує до кінця року залучити $20 млрд у вигляді грантової і кредитної допомоги на фінансування дефіциту державного бюджету.

Вас також можуть зацікавити новини: