Шмигаль сподівається отримати вже цього місяця  півмільярда євро траншу від ЄС / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається в найближчі два тижні отримати другий транш четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро від Європейського Союзу.

Читайте такожУ Зеленського спрогнозували терміни отримання грошей МВФ

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України, відбулася віртуальна зустріч прем'єр-міністра з виконавчим віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

Відео дня

Сторони обговорили ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, її вплив на економіку України та країн Європи, фінансово-економічне співробітництво.

Зокрема, Шмигаль подякував ЄС за виділення 190 мільйонів євро для системи охорони здоров'я України, малих і середніх підприємств, малих ферм, громадянського суспільства та постраждалих від конфлікту регіонів сходу, щоб подолати COVID-19.

Також прем'єр-міністр висловив сподівання в найближчі два тижні отримати транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Голова українського уряду запевнив Домбровскіса у продовженні системних реформ та підкреслив важливість співпраці, щоб спільними зусиллями протистояти викликам через пандемію.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз виділить Україні другий транш четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро одразу після схвалення Міжнародним валютним фондом рішення про подальшу співпрацю з нашою країною.