Співвласник порту TIS Єгор Гребенніков викупив одеський Зелений театр

Новим власником Зеленого театру став підприємець і меценат, засновник фонду Impact Hub Odessa Єгор Гребенніков. Протягом 6 років він вкладав у розвиток цього театру власні кошти.

В Одесі створено важливий для України прецедент, коли дорогу землю в елітній локації вдалося захистити від забудови для збереження і розвитку культурного об'єкта. Єгор Гребенніков, одеський меценат, який 6 років тому відродив занедбаний Зелений театр у парку Шевченка, випередивши девелоперів житлової нерухомості, вчора зумів викупити майданчик у компанії-власника з правом оренди до 2052 року.

Амфітеатр під відкритим небом був побудований в 1936 році та приймав на сцені зірок радянської естради від Леоніда Утьосова та Аркадія Райкіна до Софії Ротару й Алли Пугачової. З 1998 по 2014 рік театр стояв покинутим, після чого був узятий в суборенду і відроджений після багаторічного запустіння фондом Impact Hub Odessa, заснованим Єгором Гребенніковим.

З 2015 року Зелений театр відновлювався й існував на власні кошти Гребеннікова, ставши найважливішою пам'яткою Одеси, місцем проведення лекцій, літературних вечорів, концертів, фестивалів. За сезон 2020 року в Зеленому театрі побували близько 600 000 гостей. 

Була відбудована сцена, лекторій, еко-простір, зони відкритого коворкінгу та відпочинку – за шість років інвестиції Гребеннікова перевищили 32 мільйони гривень. 

Вчора до цієї суми додалися 3 мільйони доларів, офіційно сплачені за покупку будівель Зеленого театру і право 31 рік орендувати землю під ними. 

У подальших планах команди Зеленого театру-організація масштабного музичного фестивалю та фестивалю сучасного мистецтва. 

Довідка. Єгор Гребенніков – меценат, підприємець, співвласник найбільшого приватного порту України TIS і зернового термінала Neptune. Входить в топ-10 найвпливовіших одеситів, за версією журналу "НВ". Засновник соціального інкубатора Impact Hub Odessa, представляє Україну в Європейській асоціації венчурної філантропії.