GlobalMoney впровадила в тестовому режимі можливість ідентифікації гаманців / фото globalmoney.ua

15 Вересня 2020 року Національний банк України опублікував інформацію про зміни в системі регулювання електронних грошей.

В рамках підготовки до повноцінного впровадження постанови НБУ провідний оператор ринку платіжна система GlobalMoney впровадила в тестовому режимі можливість ідентифікації гаманців за допомогою bankID. Про це повідомляє прес-служба компанії GlobalMoney.

Читайте такожНацбанк посилив регулювання ринку електронних грошей

Відео дня

"Зараз в мобільному електронному гаманці Global24 можуть пройти ідентифікацію клієнти ПриватБанку, Монобанку, Банку Південний і ще декількох банків-партнерів із загальною клієнтською базою понад 25 млн фізичних осіб.найближчим часом планується впровадження bankID НБУ для покриття максимальної кількості клієнтів", - повідомляє прес-служба компанії GlobalMoney.

Нагадаємо, 14 вересня на сайті НБУ було опубліковано Постанову No133 «Про затвердження Змін до Положення про електронні гроші». Ця постанова передбачає підняття лімітів на суми, що знаходяться на поповнюваних електронних гаманцях користувачів, з 14 000 до 400 000 тисяч гривень. При цьому вводиться обов'язкова ідентифікація користувачів гаманців.

Вводяться додаткові вимоги до банків-емітентів електронних грошей для підвищення рівня захисту користувачів. Так само зміни торкнулися і порядку проходження операцій.

Відзначимо, що положення Постанови почнуть працювати тільки через 6 місяців, а за цей час учасники ринку належних будуть доопрацювати технічну частину, розробити необхідні документи, а також внести пропозиції про зміни в правила електронних грошей.

У GlobalMoney підкреслили, що на цей час система електронних грошей працює в штатному режимі в рамках чинного законодавства. Кожен користувач буде заздалегідь сповіщений про зміни, але вже зараз може пройти ідентифікацію.

Міжнародна платіжна система GlobalMoney на ринку з 2009 року і сконцентрована на роботі з операторами мобільного зв'язку, торговими мережами, банками та іншими фінансовими установами. Понад 80% українських електронних гаманців створені в рамках системи електронних грошей GlobalMoney. Серед партнерів компанії GlobalMoney-банки ПриватБанк, Монобанк, банк Альянс; оператори Vodafone, Київстар, Лайфселл, Укрпошта, роздрібна мережа АЛЛО, мережа заправних станцій WOG та інші.