Тільки 20% підприємств концерну є прибутковими / фото УНІАН

Підприємства, що входять до складу державного концерну "Укроборонпром", заборгували своїм працівникам і державі близько 5 мільярдів гривень.

Читайте такожSIPRI: Україна – на 12-му місці у світі за експортом зброї, найбільше продала Китаю і Росії

Про це заявив заступник гендиректора "Укроборонпрому" з маркетингу та збуту Михайло Морозов, повідомляє прес-служба концерну

Відео дня

"До складу концерну входить 137 підприємств. Понад двадцять залишилося на окупованих територіях. З решти - тільки 27 забезпечують майже 90% всього доходу концерну! Ще кілька практично працюють на виживання, інші – збиткові. На сьогодні їх сумарна заборгованість перед державою та працівниками підприємств становить близько п'яти мільярдів гривень", - цитує його слова прес-служба концерну.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією заступника генерального директора концерну Романа Бондаря, який також очолює Офіс трансформацій "Укроборонпрому, керівництво концерну ставить за мету об'єднати свої підприємства в шість окремих холдингів, після чого планує ліквідувати сам концерн.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.