В ОПЗЖ закликали звільнити голову ДПС Любченка / фото прес-служба ДПС

Нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич різко висловився щодо ініціативи голови ДПС Олексія Любченка обкласти податком грошові перекази заробітчан в Україну і закликав керівництво країни його звільнити.

"Люди добрі, у вас все з головою в порядку? Та Ви повинні цілувати пісок, по якому ходять наші заробітчани ... ці 12-13 млрд дол, що вони переводять офіційно в Україну, зберігають валютний баланс і курс гривні, індики ви такі!» - заявити Шуфрич і додав, що інакше, як сволотами, назвати авторів цієї ініціативи не може.

"Вони змусили цих людей виїхати заробляти за кордон... так влада хоче, щоб після того, як заробітчани отримали гроші і сплатили податок за кордоном, щоб вони за грошовий переказ, увага, ще платили податок в Україні. Та Ви нелюди!» - підкреслив нардеп.

"Я ще раз кажу: кайтеся, вибачтеся перед людьми і звільніть цього керівника, який сьогодні навіть подумав про таке», - підсумував один з лідерів партії ОПЗЖ.   

Нагадаємо, напередодні в інтерв'ю журналу НВ голова ДПС Олексій Любченко заявив про необхідність обкласти податком грошові перекази заробітчан в Україну. За його словами, більшість співвітчизників, які виїхали працювати за кордон, не декларують свої доходи і не платять з них податки в Україні. Йдеться про загальну суму близько $12 млрд щорічно.