Фото 24tv.ua

"Запоріжсталь" з 2012 до 2019 року вклала в екологічну модернізацію підприємства 15 мільярдів гривень, а до кінця поточного планує скерувати на цей напрям ще 263 млн гривень.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook генеральний директор підприємства Олександр Мироненко.

"15 млрд гривень з 2012 до 2019 року вже вкладено, до кінця поточного скеруємо ще 263 млн гривень. Це живі, реальні кошти, які ми інвестуємо в екологічну модернізацію "Запоріжсталі", аби знизити навантаження від власного виробництва на регіон. Більша частина виконаних проектів – це не зобов’язання, а наша власна ініціатива. Ми усвідомлюємо, що маємо модернізуватися та ставати кращими, екологічно безпечнішими для міста, в якому живемо та працюємо", - наголосив він.

Відео дня

"Чи не тому в Запоріжжі найбільше сварять «Запоріжсталь», що ми найбільше працюємо над зниженням свого впливу на довкілля та інформуємо про це? Інші сором’язливо мовчать і питань до них немає. Пропоную усім колегам за промисловим майданчиком не ховатися за «Запоріжсталлю». Адже тут не про розміри підприємства мова, а про стратегію екологічної трансформації кожного, хто працює у Запорізькому регіоні", - заявив керівник підприємства.

Мироненко наголошує, що станом на сьогодні будуються додаткові очисні споруди на хвостових частинах агломашин, а в найближчих планах - реалізація запропонованого Запорізькою ОДА проекту Обласної комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на 2021-2027 роки.

"Необхідно зробити цей вкрай важливий крок, оскільки ми маємо все необхідне для цього: власне бажання, політичну волю, запит суспільства. Таку позицію озвучив вчора на нараді в Запорізькій облдержадміністрації та ділюся з вами, друзі", - заявив він.