Ілюстрація REUTERS

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що нинішній рівень заробітної плати медичних працівників в країні є недостатнім і має становити не менше 20-25 тисяч гривень.

Про це він сказав в ефірі одного із телеканалів.

Читайте такожБаланс тижня: прем'єр обіцяє десятиліття «економічного прориву», Нацбанк збільшує валютні резерви, а інфляція зростає

Відео дня

«Я вважаю, що мінімальна заробітна плата лікаря повинна стартувати від 20-25 тисяч гривень, якщо ми хочемо мати професійних лікарів з гідними умовами праці, від яких ми будемо вимагати якісно нас лікувати», – сказав Степанов.

Міністр зазначив, що з 1 вересня поточного року передбачено збільшення заробітної плати лікарям на близько 3,5 тисяч гривень.

«Я вважаю, що цього недостатньо. Я завжди вважав, що лікар чи медична сестра, чи водій «швидкої» не можуть отримувати зарплату таку, яку вони отримують сьогодні. Це неприпустимо. Але ми зробили перший крок», – додав очільник МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про підвищення рівня мінімальної зарплати. На його думку, зростання мінімальної зарплати буде стимулювати споживчий попит на українську продукцію та допоможе привести зарплату до реального прожиткового мінімуму.