Україна подала заявку на відновлення статусу прийнятності вимогам Кіотського протоколу. Заявку оприлюднено на сайті Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН) 25 січня ц.р.

Як повідомили УНІАН у Державному агентстві екологічних інвестицій України, розгляд цього питання підрозділом із забезпечення дотримання РКЗК ООН призначено на 10 лютого. Таким чином, запевняють джерела у відомстві, вже 11 лютого Україна може відновити свою участь у механізмі торгівлі квотами на викиди парникових газів, а також у реалізації проектів спільного здійснення (гнучкий механізм Кіотського протоколу) за національною процедурою.

Водночас, як стало відомо УНІАН із джерел у Держекоінвестицій, Міністерство екології і природних ресурсів України, яке є координатором агентства, дотепер не дало свого дозволу стосовно початку розробки нового документа - Кадастру викидів парникових газів за 1990-2010 рр. При цьому у відомстві нагадали, що цей кадастр необхідно подати на затвердження Секретаріату РКЗК ООН до квітня 2012 року.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2011 року РКЗК ООН припинила для України торгівлю квотами на викиди парникових газів у зв`язку із зауваженнями групи міжнародних експертів до Кадастру викидів парникових газів за 1990-2008 рр. Приводом для відновлення України стали позитивні висновки групи міжнародних експертів, які у жовтні 2011 року перевіряли Кадастр за 1990-2009 рр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну покарали за дискредитацію ідеї Кіотського протоколу?