Ілюстрація REUTERS

Спад промислового виробництва в Україні у лютому 2019 року в річному вираженні - до лютого 2018 року - сповільнився до 1,8% без урахування коригування на ефект календарних днів з 3,3% місяцем раніше.

Читайте такожЗростання цін в Україні сповільнилося до 8,8%

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів спад промвиробництва у лютому в річному вираженні сповільнився також до 1,8% з 2,9% місяцем раніше.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем промвиробництво у лютому впало на 1,9% без урахування коригування на ефект календарних днів, на 0,6% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння у лютому в річному вираженні зафіксовано в хімічній промисловості - 19,5%, текстильному виробництві - 14,6%, виробництві електричного обладнання - 9,9%.

Найбільше зростання зафіксовано у фармацевтиці - 23,1%, виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції - 19,1%, видобуванні кам'яного та бурого вугілля - 9%.

Зазначається, що за січень-лютий 2019 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року промвиробництво знизилося на 2,5%, тоді як роком раніше - зросло в аналогічному вимірі на 3,6%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, промислове виробництво в Україні в 2018 році зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.