Ілюстрація REUTERS

"Регіональна газова компанія" (РГК), що об'єднує облгази бізнесмена Дмитра Фірташа, запустила у Львові завод з виробництва сучасних шафових газорегуляторних пунктів, які необхідні для підтримки стабільного тиску природного газу в мережах.

Читайте також"Укргазвидобування" похвалилось рекордом з буріння свердловин

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відео дня

"19 газорозподільних компаній, які працюють під брендом "Регіональної газової компанії", запустили в роботу найбільший в Україні завод з виробництва сучасних шафових газорегуляторних пунктів (ШГРП). Нове виробництво RGC Production розміщено у Львові й націлене на забезпечення потреб внутрішнього ринку, а в перспективі – вихід на міжнародні ринки", - сказано в повідомленні.

У компанії зазначили, що в найближчі роки в Україні необхідно замінити майже 20 тисяч ШГРП, які вже вичерпали термін експлуатації. Таке обладнання необхідно для регулювання і підтримання стабільного тиску природного газу в розподільних мережах, що забезпечує надійність і безпеку газопостачання та безперебійну доставку газу кожному споживачеві.

Весь комплекс робіт зі створення нового автоматизованого заводу у Львові зайняв лише 6 місяців. На початковому етапі для складання ШГРП використовують до 50% імпортних комплектуючих. Надалі заплановано зростання локалізації виробництва в міру налагодження виробництва вітчизняних аналогів.

"Вихід заводу RGC Production на проектну потужність – 900 одиниць на рік – заплановано на осінь 2019 року. Вчора, 30 травня, перша партія ШГРП в кількості 8 штук зійшла з конвеєра", - повідомили в "РГК".

Довідка УНІАН. "Регіональна газова компанія" - сервісна компанія, що надає послуги фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тисяч кілометрів газопроводів і 8 мільйонів побутових споживачів газу.