Джонатан Айв (ліворуч) і Тім Кук (праворуч) / фото apple.com

Директор по дизайну Apple Джонатан Айв йде у відставку і створить власну компанію.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті компанії.

Разом з тим, Apple стане першим клієнтом незалежної дизайнерської компанії Айва. Попри реалізацію інших проектів, Айв продовжить близько працювати над проектами Apple, відзначається в повідомленні.

Відео дня

Після його відходу команда дизайнерів, зокрема віце-президент з індустріального дизайну Еванс Хенкі та віце-президент по дизайну користувальницького інтерфейсу Алан Дай, будуть підпорядковуватися головному операційному директору Джеффу Вільямсу.

Читайте такожМайже півсотні колишніх співробітників Tesla перейшли на роботу в Apple - ЗМІ

"Apple продовжить отримувати користь від таланту Джоні, працюючи безпосередньо з ним над ексклюзивними проектами, а також завдяки роботі, яку продовжує виконувати блискуча дизайнерська команда, створеної ним. Після багаторічної тісної співпраці я щасливий, що наші відносини розвиваються і з нетерпінням чекаю тривалого співробітництва з Джоні в майбутньому", - зазначив гендиректор Apple Тім Кук.

Як відзначає Financial Times, Джоні Айв пропрацював в Apple понад 20 років. Його нова креативна студія буде називатися LoveFrom. На повну потужність вона запрацює в 2020 році.

"Хоча я не буду співробітником Apple, я буду залучений, сподіваюся, ще багато-багато років. Це схоже гарний час для таких змін", - сказав Джоні Айв в коментарі FT.

FT також зазначає, що кандидатури, яка замінила б Джонатана Айва на його посаді в Apple, поки немає.

Раніше УНІАН повідомляв, що компанія Apple купила стартап Drive.ai, який займався розробкою IT-систем для безпілотних автомобілів.

Довідка. Джоні Айв працював у Apple з 1992 року. Айв очолив команду дизайнерів Apple з 1997 року. Під його керівництвом був розроблений дизайн першого iMac, а також дизайн iPod, iPhone і Macbook. З 2012 року Айв займався дизайном системи iOS.

Він має понад 5 тис. патентів і відзначений численними нагородами в області дизайну. Айв відповідав за весь дизайн пристроїв компанії, їх зовнішній вигляд, користувальницький інтерфейс, упаковку продукції, а також магазини Apple.

Голосом Айва було озвучено більшість роликів з анонсами нових продуктів Apple.