Ілюстрація / REUTERS

Україна здатна прискорити економічне зростання до 5-6% на рік, якщо проведе низку реформ і досягне успіхів у боротьбі з корупцією.

Таку думку висловив тимчасовий виконувач обов'язків директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, передає ТСН.

На його думку, Україна може отримати нову бізнес-модель з кращими інститутами, конкурентний на європейському ринку приватний сектор економіки і гідний рівень життя.

Відео дня

Ліптон вважає, що в України для цього є людські ресурси, проте не вистачає капіталів і технологій. Однак головним на шляху успіху в. о. керівника МВФ вважає чітке зобов'язання Києва втілити в життя необхідні реформи.

Читайте такожНацбанк прогнозує старт консультацій за новою програмою з МВФ після виборів

Ліптон дав зрозуміти, що курс на зміни разом із подоланням корупції відкриють Україні шлях до прискореного економічного зростання.

"Саме зараз настав момент вибору - з новою адміністрацією, а незабаром і з вашим парламентом. Для України цілком можливо завдяки низці виразних і керованих реформ прискорити зростання співвідношення з рівнем життя в Західній Європі", - заявив він.

Порівнюючи ситуацію в Україні і Польщі зразка 2000-х, перший заступник директора-розпорядника МВФ вказав на те, що тоді в польську економіку теж складно було залучити інвесторів.

"Однак кілька чітких кроків допомогли змінити цю ситуацію, а саме – будівництво інфраструктури і встановлення правового поля, де контракт – це контракт", - зазначив Ліптон.

Як повідомляв УНІАН, Крістін Лагард тимчасово склала з себе повноваження директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду у зв'язку з висуненням своєї кандидатури на пост голови Європейського центробанку.