Ілюстрація REUTERS

5 листопада генеральний директор групи Юрій Риженков запустив виробництво на оновленому агрегаті. Загальні інвестиції «Метінвесту» в проект склали близько $110 млн.

Як повідомляє uaprom.info, проведена реконструкція дозволяє розширити характеристики і поліпшити якість вироблених на заводі гарячекатаних рулонів. Зокрема, товщина готового листа становитиме від 1,2 до 8 мм, а вага рулону до 25 тис т. Крім того, після модернізації ЛПЦ планова потужність виробництва зросла до 2,5 млн т цк рулонів на рік.

Масштабна реконструкція ЛПЦ «1700» стартувала в 2017 році та в 2018 році були завершені роботи з введення в експлуатацію нагрівальної печі №1 і установка великовантажної пневматичної моталки. Завдяки цьому меткомбінат зміг випускати гарячекатані рулони масою до 16,5 т, гарячекатані травлені рулони без зварного шва масою до 15 т, а також холоднокатані рулони без зварного шва масою 14-14,5 т.

Відео дня

Далі було встановлено нове обладнання - проміжний перемотуючий пристрій, рольганги, гідрозбиви, станини клітей, головні двигуни і редуктори.

«Це додатковий 1 млн т гарячекатаного рулону. Те, що раніше нам доводилося продавати в напівфабрикатах, в слябе, сьогодні це буде вже готовий продукт, це буде гарячекатаний рулон. Ми також очікуємо, що за якісними характеристиками ми вийдемо на рівень кращих світових стандартів, і ми зможемо відкривати для себе нові ринки і краще задовольняти потреби діючих клієнтів. У сукупності це має дати дуже серйозне поліпшення економіки комбінату ім. Ілліча», - зазначив Ю. Риженков.