Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифровий трансформації 21 січня 2020 року запустить курс підвищення цифрової грамотності українців.

Читайте такожМінцифри анонсувало близько 20 електронних послуг до кінця року

Про це під час презентації проекту заявив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Відео дня

"Ми запускаємо його 21 січня. Я скажу, що це найкращий, найефективніший курс у світі", - сказав він.

За словами Федорова, реалізовувати проект будуть не тільки за допомогою онлайн-платформи міністерства.

"Тільки за допомогою онлайн-платформи це зробити неможливо. Тому ми наступного року будемо масово відкривати освітні хаби офлайн, де кожна людина зможе реалізувати своє право на безкоштовну цифрову освіту", - сказав він.

Міністр сподівається, що через кілька років такі хаби з'являться в невеликих містах і селищах.

За словами Федорова в уряді планують навчити цифрової грамотності 6 мільйонів людей віком від 30 до понад 60 років.

Загалом уряд розробив три курси: базовий курс із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів та курс для батьків «Онлайн-безпека для дітей».

Згодом на онлайн-платформі з'являться просунуті курси для різних спеціалізацій, курси для світчерів, lifestyle-курси, курси нових цифрових професій. 

Навчання на курсах буде у форматі освітнього серіала. Замість рівнів будуть сезони, а замість уроків — освітні серії за участю експертів і відомих людей. 

«Люди з нашої аудиторії довіряють лідерам думок, яких вони щодня бачать по телебаченню, у друкованій пресі. Тому ми подумали, чому б не об'єднати той продукт, який робить держава, із людьми, яким довіряють. Це Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак та Марія Єфросініна», — пояснив продюсер освітніх проектів Мінцифри Віталій Співачук.

Кожна серія курсу буде у формі діалогу зірки та експерта, триватиме 7-8 хвилин та міститиме обов'язкове тестування. Після завершення курсу учасники отримуватимуть сертифікати.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін протягом трьох років хоче значно підвищити рівень цифрової грамотності як мінімум шести мільйонів українців.