Опитування проводилось серед киян з 4 по 7 квітня / фото УНІАН

У Києві після запровадження карантину понад 20% жителів або працюють у звичному режимі або перейшли на дистанційну роботу, 13% -перебувають у відпустці за власним бажанням і лише 3% - втратили роботу.

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» з 4 по 7 квітня.

Читайте такожКожен другий киянин вважає реальною загрозу коронавірусу – опитування

Відео дня

Так, 59% респондентів зазначили, що мали роботу до запровадження карантину. З них 21% повідомили, що продовжують працювати в звичному режимі після запровадження обмежень, 22% – працюють дистанційно, 13% – перебувають у відпустці за власним бажанням і лише 3% – втратили роботу.

***Опитування киян віком від 18 років проводилось соціологічною групою "Рейтинг" з 4 по 7 квітня. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Крім того, Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів не планує найближчим часом відмовлятися від чинних карантинних заходів і, найімовірніше, продовжить їхню дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з коронавірусом почне «перезапускати» економіку.