Засідання суду перенесли на 17 липня / фото УНІАН

Господарський суд Києва знову переніс ухвалення вироку у справі про накладені Антимонопольним комітетом України (АМКУ) штрафи за зловживання монопольним становищем при продажу сигарет, при якому основний обсяг сигарет реалізовувався через єдиного на ринку дистриб'ютора ТОВ «Тедіс», за даними ЗМІ, підконтрольного одеському олігархові Борису Кауфману.

Як передає кореспондент УНІАН, рішення про оголошення перерви сьогодні ухвалив Господарський суд Києва. На попередньому засіданні, 26 червня, суд також не зміг винести остаточний вирок і переніс розгляд справи.

Сьогоднішнє засідання проходило в закритому режимі, без доступу преси до приміщення суду і тривало менше години.

Відео дня

Зокрема, продовження судового процесу, в якому "А/Т тютюнова компанія В. А. Т. Прилуки" оскаржує накладений Антимонопольним комітетом штраф у розмірі 448,3 млн гривень, перенесено на 17 липня.

Також на 17 липня перенесена справа, за якою компанія "Філіп Морріс Україна" оскаржує накладений штраф АМКУ в розмірі 1,181 млрд грн.

«Засідання перенесли на 17 липня», - повідомила УНІАН помічник судді, який розглядав справу.

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня 2019 року Антимонопольний комітет України наклав штраф за антиконкурентні узгоджені дії на чотирьох найбільших виробників сигарет у розмірі 3,1 млрд грн, а також на дистриб'ютора «Тедіс Україна» у розмірі 3,4 млрд.

Компанія "Тедіс Україна" (колишня назва «Мегаполіс-Україна») була створена російським дистриб'ютором «Мегаполіс» у 2010 році. Фактично за півтора року «Мегаполіс-Україна» поглинула всіх інших дистриб'юторів тютюнових виробів в Україні.