Валерій Гнатенко / фото zagittya.com.ua

Державна архітектурно-будівельна інспекція України дозволила ввести в експлуатацію об'єкт зі значними порушеннями, в тому числі щодо пожежної безпеки.

Про це стало відомо з відповіді на запит народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Валерія Гнатенка до в.о. голови ДАБІ Богдана Федоренка, повідомляється на сайті ОПЗЖ.

Запит стосувався будівництва по вул. Лаврська, 16 - вул.Цитадельна, 3 в Печерському р-ні Києва. А саме - документів, що стали підставою для прийняття рішення про видачу сертифіката на об'єкт "Реставрація з пристосуванням під сучасні потреби" за вказаною адресою. Варто зазначити, що за цією адресою розташована пам'ятка архітектури - казарми військово-сирітського відділення.

Відео дня

Читайте такожКабмін запускає нову інспекцію містобудування замість ДАБІ

У відповідь на запит ДАБІ надала народному депутату не всі документи, мотивуючи це великим обсягом запитуваних документів і відсутністю технічної можливості для їхніх копій.

"Пропонуємо направити представника для ознайомлення з наявними затребуваними документами в приміщенні Департаменту ДАБІ в м.Києві", - йдеться у відповіді на запит.

На сайті ОПЗЖ зазначається, що при ознайомленні ж з документами на місці була знайдена довідка за вказаним будівництвом, де йдеться про допущені на ньому порушення.

"Не виконано передбачене облаштування другого та мансардного поверхів розміщенням санітарно-побутових приміщень та приміщень для прийому їжі; не виконано монтаж протипожежного обладнання на другому та мансардному поверхах; акти на закриття прихованих робіт не відповідають обов'язковому додатку в ДБН А.3.1-5-2016", - йдеться у довідці.

"Таким чином з наявних документів випливає, що ДАБІ видала сертифікат і прийняла рішення про введення об'єкта в експлуатацію, незважаючи на істотні порушення, в тому числі — підвищені ризики пожежної безпеки. ОПЗЖ вимагає дати відповідь: хто допустив таку службову недбалість або вчинив відверту корупційну дію?!",- підсумовується на сайті "Опозиційної платформи - За життя".