Ілюстративне фото metinvestholding.com

Акціонери Групи "Метінвест" побували на комплексі МБЛЗ-4, який не має аналогів в Україні – нової машини безперервного лиття заготовки.

Сучасне обладнання комплексу дозволяє підвищувати енергоефективність, якість продукції і збільшити переробку чавуну в продукцію преміум-сегменту. Крім того, в комплексі задіяні одні з найвідоміших прогресивних технологій знепилювання і повторного використання води для охолодження.

МБЛЗ-4 розроблений з урахуванням новітніх технологій і з дотриманням європейських екологічних стандартів: газоочисне обладнання відповідає екологічним вимогам Євросоюзу. Завдяки висококласній системі аспірації техногенний вплив на місто мінімальний. 

Відео дня

Також інвестори відвідали листопрокатний стан "1700". Оновлений завдяки реконструкції, що завершилася у 2019 році, меткомбінат розширив можливості як листопрокатного виробництва, так і розширення сортаменту. Тепер сляби товщиною 250 мм, які виробляє нова МБЛЗ-4, прокочуються в конкретному розмірному діапазоні, а маса рулону збільшилася до 32 т. Загальний обсяг інвестицій в реалізацію проекту склав 110 млн доларів США.

"Метінвест" планує витіснити з українського ринку неякісний імпортний товар: Група компаній інвестує в новий цех з виробництва холодного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону понад $1 млрд доларів. Комплекс дозволить розширити сортамент продукції, що випускається, орієнтуючись на внутрішній ринок і ринок СНД, Європи.

Акціонер "Метінвесту" Рінат Ахметов, який проінспектував хід будівництва, заявив:

"Я думаю, що цей цех буде гордістю Маріуполя і України, символом української промисловості"

На меткомбінаті "Азовсталь" акціонери відвідали повністю перебудовану в процесі реконструкції доменну піч №3. Домна оснащена найсучаснішим обладнанням, вогнетривкими матеріалами, автоматизованою системою контролю виробничих процесів, побудований дворівневий ливарний двір закритого типу з потужною газоочисткою на основі рукавних фільтрів. А нова система охолодження дозволила відмовитися від використання морської води. Крім того, ДП №3 працює на пиловугільному паливі, що дозволяє економити до 30 млн кубометрів природного газу на рік.

"Ми інвестували, інвестуємо і будемо інвестувати в місто Маріуполь і наші підприємства. Ми зробимо зі свого боку все, щоб люди мали гідну роботу, гідну зарплату, а найголовніше – щасливе життя", – сказав акціонер за підсумками екскурсії виробничими майданчиками маріупольських металургійних підприємств.